HIRDETMÉNY A FÁJDALMAS ANYA BÚCSÚJÁRA

 

 

 

A SZERVITA templomba járó hívekből alakult

Első Lépés A Kárpát Hazáért Búcsústársaság

az alábbiakkal készül templomunk sokszáz éves búcsújára:

 

 

 

2006. szeptember 13 –án szerdán végezzük a szabadtéri miséknek helyt adó rendház udvar és kert, valamint a szombat esti ételosztás helyéül szolgáló templom udvar füves részeinek a kaszálását,a nyesedék és a fákról lehullott levelek összegereblyézését, elhordását.

A templom és a rendház körüli járdákat és utakat is ekkor seperjük fel.

 

14.00 órától várunk segítő kezeket, ha lehet gereblyével vagy seprővel felszerelkezve.

Munkánk végén közösen veszünk részt az este 18.00 órai szentmisén.

 

2006. szeptember 15 –én pénteken 16.00 órától a rendház udvarára várjuk a templomba járó családokat gyermekeikkel együtt ismerkedő beszélgetésre és közös játékra kis tüzünk köré.

18.00 órától együtt veszünk részt a CSALÁDOK SZENTMISÉJÉN és az azt követő KÖRMENETEN.

 

2006. szeptember 16 –án szombat  délutánra várjuk a búcsúnkra messzi vidékekről érkező zarándokok, köztük a testvérbúcsúra gyalogosan Mezőkövesdről jövők számára ásványvíz, otthon sütött sütemény vagy szedett gyümölcs adományaikat, melyeket az oratóriumban gyűjtünk, s annak szétosztásáról gondoskodunk.

 

Célunk az,hogy minél több beszélgetés,ismeretség, netán baráti viszony alakulhasson ki e kis vendéglátással templomunk hívei és a búcsúnkra érkező, kegyhelyünket imádsággal egész éjjel megtöltő zarándokok között.

 

Hiszen búcsúnkra a Felvidékről is rendszerint érkeznek szlovák rendszámú buszokkal honfitársaink, kiknek most van a legnagyobb szükségük az általunk nyújtott szeretetre.

 

 

 

ELŐRE IS KÖSZÖNETTEL A BÚCSÚSTÁRSASÁG!

 

TÁJÉKOZTATÁS:36/428-848

 

A búcsú részletes miserendje a hagyományok szerint lesz megtartva.