Könyvajánló

Búcsújárással kapcsolatos kiadványok

Papp Faber Erika: Égi Édesanyánk könnyei - Tizenkét könnyező Mária-kép a Kárpát-medencében.
Két évvel az angol nyelvű eredeti változat után, két kegyhellyel és sok fényképpel kibővülve jelent meg magyarul a Kárpát-medencei könnyező Mária-képeket számbavevő hiánypótló munka a Romanika kiadó gondozásában.
Imakilenced Szent Imre tiszteletére
Idén a magyarországi püspökök meghirdették a Szent Erzsébet-imaévet, amelyhez csatlakoztak a felvidéki magyar katolikusok is Orosch János püspök atya vezetésével. Ugyanakkor ebben az évben Szent Imre születésének 1000. évfordulójáról is megemlékezünk, s ennek kapcsán került összeállitásra ez a Szent Imre imafüzet is.
Máriagyűdi zarándokkönyv
A könyv a máriagyűdi ferences kolostor által 1948-ban megjelentetett Jubileumi áhitat Máriagyűdön című könyv átdolgozott kiadása.
Kiadja: Fehér Kegytárgy Kft. 2089 Telki, Rákóczi u. 33.
Fallóskút - Jelenések a Mátrában.
A könyv címe önmagáért beszél. Összefoglalja a fallóskúti jelenések történetét és az ott történt csodákat..
Csodák könyve sorozat 9. kötet.
Masszi Kiadó
Reskó Sándor-Szénássy Árpád-Fehér Sándor:Pográny
A felvidéki Zoboralja Jézus Szíve búcsújáróhelyéről is nevezetes községét bemutató monográfia, sok szép színes képpel.
KT Kiadó Komárno.
Magyar Zoltán: Népmondák a Medvesalján
A szerző néprajzi gyűjtései e palócföldi kistáj népmondáit tárják elénk a lehető legteljesebb, mindmáig leggazdagabb formában. A könyv utolsó fejezetében a Básti-hegyi, Karancs-hegyi és a hasznosi Mária-jelenések népi legendáit olvashatjuk.
Lilium Aurum Kiadó Dunaszerdahely.
Barátaink, segítőink, támogatóink kiadványai

Magyar Várak - Észak-Dunántúl
A kötet légi és földi felvételei Magyarország várépítészetének legszebb alkotásait mutatják be. Várépítészetünk leglátványosabb, leghangulatosabb emlékeit tekintheti meg közérthető magyarázattal, kiváló fotókkal illusztrálva. Az album bemutatja az észak-dunántúli régió, többek között, Csesznek, Vép, Várgesztes, Kőszeg, Komárom, Sárvár, Tata mára műemlékké vált erősségeit.
(Kiadó: Civertan Bt.)

Magyar Várak - Közép- és Dél-Dunántúl
A kötet légi és földi felvételei Magyarország várépítészetének legszebb alkotásait mutatják be. Várépítészetünk leglátványosabb, leghangulatosabb emlékeit tekintheti meg közérthető magyarázattal, kiváló fotókkal illusztrálva. Az album bemutatja a közép- és dél-dunántúli régió, többek között, Siklós, Szigetvár, Szigliget, Csobánc, Nagyvázsony mára műemlékké vált erősségeit.
(Kiadó: Civertan Bt.)


Megjelenik: 2007 január
Magyar Várak - Észak-Magyarország
A kötet légi és földi felvételei Magyarország várépítészetének legszebb alkotásait mutatják be. Várépítészetünk leglátványosabb, leghangulatosabb emlékeit tekintheti meg közérthető magyarázattal, kiváló fotókkal illusztrálva. Az album bemutatja az észak-magyarországi régió, többek között, Boldogkőváralja, Drégely, Füzér, Hollókő, Sárospatak mára műemlékké vált erősségeit.
(Kiadó: Civertan Bt.)


Könyvészeti adatok:
20 x 28,5 cm, keménytábla, 96.o. végig színes műnyomó p. 2006. Ára: 1.500 Ft
Thaler-Laszlovszky-Polgár: Felvidék (fotóalbum)
"Fényképes útikönyv" - kedvcsináló annak, aki még nem járt erre, és szép emlékeket felelevenítő azok számára, akik már látták e csodás vidéket. Pozsonytól Kassáig, Nyitrától Bártfáig több mint 30 települést, tájat, műemléket mutat be e könyv; magyar szemmel-magyar szívvel.Megismerkedhetünk a felvidéki bányavárosokkal, a Szepességgel, Vág-völgyi várakkal, különleges fatemplomokkal, és több földrajzilag eldugott érdekességgel. (Az album a "Barangolások a végeken" sorozat második tagja. Sorozatszerkesztő: Thaler Tamás.)
(Allegro Thaler Kiadó)

Vissza a kezdő oldalra